Hvorfor valgte jeg tannkarrieren?

By | June 15, 2020

Absolutt er det ingen som nekter for å nevne at jeg siden barndommen har utviklet en lidenskap for odontologifeltet. Det er en rekke grunner bak denne entusiasmen for feltet, bemerkelsesverdige de jeg liker å stille ut her i dette innlegget. Før jeg går inn på detaljene, vil jeg opplyse at jeg er Oliver fra byen Fagerstrand (Norge) som studerer odontologi ved Universitetet i Oslo.

Hvis du gjør din karriere innen tannbehandling, vil du finne mange muligheter, utfordringer og belønninger i feltet. Tannleger er tilfeldigvis de første helsepersonell som gjenkjenner og identifiserer et bredere utvalg av sykdommer, fra hypertensjon til oral kreft. Som tannlege (som jeg ville gjort etter utdannelsen min), kan du diagnostisere, foreskrive medisiner og behandle problemene som påvirker tenner, tunge, tannkjøttvev, kjever og lepper. Orale sykdommer bringer ofte andre helseproblemer som kan kreve en oppfølging med pasientens primærlege.

Tannpleie eller tannlegekarriere interesserer meg også av en annen grunn at i dagens teknologisk avanserte tidsalder der også helsevesenet er utstyrt med nyeste teknologier, bruker tannleger den nyeste og avanserte teknologien som digital radiografi, datamaskiner, magnetisk resonansavbildning i diagnostisering av pasienter og keglebjelke computertomografi.

Alle over hele kloden, også i Norge og i byen min Fagerstrand liker å gjøre sitt utseende tiltalende og attraktivt slik at han eller hun kan være sentrum for oppmerksomhet og attraksjon, og dette blir mulig ved hjelp av tannleger. Men hvordan? Svaret er vel at tannleger tilbyr tjenester til folket for å forbedre utseendet og selvtilliten gjennom en rekke kosmetiske tannprosedyrer. Smilet ditt blir hjerteskjærende. For å gjenopprette, reparere og vedlikeholde tannbehandling, tannkjøtt og munnvev som går tapt eller skadet av sykdommer eller ulykker – kommer tannleger med løsninger som å utføre traumekirurgi, tannimplantater, laseroperasjoner og vevstransplantater.

Dette yrket tannpleie lokker meg av en grunn til som førte til at jeg ble registrert i denne utdannelsen, er at arbeidet til en tannlege ikke er begrenset til hans eller hennes tannlegestol, men det går mye utover det. Tannlegene må utdannes i pasientens utdanning da det er like viktig som de faktiske tannprosedyrene. Tannleger lærer alltid pasientene gode muntlige vaner for å fremme god helse. Deres rolle er å utdanne allmennheten om viktigheten av oral helse og sykdomsforebygging. Dette er utvilsomt en edel sak i tillegg til yrket. Deres samhandling går med mennesker fra alle kulturer, religioner og aldre.

Hvis du tenker dypt på tannlegene, vil du bli kjent med at de besitter kreative talent som gjør dem til å være kunstnere. Ja, de skyldes at for å lyse opp en tann eller justere hele kjeven, må de ha en kunstnerisk tilnærming til å se for seg det estetiske sluttresultatet. Dette yrket er høyt respektert og anerkjent i hvert samfunn og også i mitt land. Tannleger er dyktige fagpersoner. De blir også sett frivillige for tjenester til eldre, funksjonshemmede, fattige og skolehelseprogrammer.

En annen viktig ting med dette yrket er at tannleger har evnen til å balansere deres personlige og profesjonelle liv. Med tannbehandling kan du omfavnes muligheter i en rekke offentlige og private omgivelser, inkludert individuell praksis, forskning, undervisning, administrasjon og folkehelse.

Tannleger tjener kjekke lønninger fra jobbene sine og individuelle praksiser uansett hvor de bor eller jobber. I Norge øker behovet fra tannleger og til og med i byer som Fagerstrand (der jeg hører hjemme) har dette yrket større muligheter for både erfarne og nykommere. Mennesker i dag har blitt mye klar over viktigheten av vanlig tannpleie, og det kreves derfor stadig flere tannhelsetjenester over hele verden. Implantere kosmetisk tannbehandling til har skutt til høyder. Tannleger gleder seg over utfordringene ved livslang læring for å imøtekomme dagens og kommende munnhelsebehov hos pasientene.

Siden dette yrket lar deg bli din egen sjef rett etter at du har forlatt tannlegeskolen for å starte en karriere, er dette også en grunn til å velge tannbehandling som en karriere. Det gir tannlegene enorm uavhengighet og lar dem begynne sin egen virksomhet og sette sine egne karrieremål. Bortsett fra en god karriere, er tannbehandling også en tjeneste for menneskeheten.

Tannleger kan finne ulike karriere- og praksisalternativer i feltet. De kan ta et utvalg av livsstilen de ønsker å adoptere. Utøvere kan til og med bestemme timer og dager for å jobbe.

En tannlege kan fortsette å være involvert i den vitenskapelige utviklingen av tannbehandling. Bevisstheten om oral helse har utvilsomt økt betydningen av tannbehandling. Mennesker i dag er mer tilbøyelige til oral helse. Kjendiser fra underholdningsverdenen trenger alltid tannleger for sitt attraktive utseende. Alt dette får meg til å velge dette yrket.